• Novi Daily

POŠALJITE UPIT

Obratite nam se sa povjerenjem i prepustite odabir vozila našem stručnjaku.

Uvjeti korištenja

Novi Daily

12/12/2009

Krajem svibnja prošle godine predstavljen je novi Daily Euro4 na europskoj prezentaciji u Torinu na kojoj su prisustvovali i naši novinari.

Najveće novosti su potpuno obnovljena unutrašnjost kabine, kao i vanjski redizajn, koji je potpisao slavni Giugaro Stile.

Obnovljena je i paleta s 5 novih motora od kojih su 3 štedljiva i živahna s 2,3 litre radne zapremine s 96,116 i 136 KS te dva moćna motora od 3,0 litre radne zapremine i snage 146 i 176 KS. Svi zadovoljavaju najnoviju Euro4 Normu, koja stupa na snagu ove godine i u Hrvatskoj.

Novi su mjenjači koji su sada u skladu s povećanom snagom motora te prednja osovina na modelima s jednostrukim stražnjim kotačima koja je sada sposobna podnijeti i do 1800 kg.

Nosivi okvir, tradicionalno najjači dio IVECO Daily-a, pretrpio je najmanje izmjene: upotrijebljeni čelik za izradu ovog dijela vozila sada ima još bolje dinamička svojstva.

Prodaja u Hrvatskoj počela je 1.6.2006, a prve isporuke očekuju se u listopadu ove godine.

Osim novog modela Daily Euro4 , a zbog uvođenja Euro4 norme od 01-og listopada ove godine, i ostala dva modela, Stralis i Eurocargo, su dostupna u izvedbi s Euro4 motorima. Zadovoljavanje normi Euro4 dobiva se upotrebom sustava selektivne kataličke redukcije ( SCR ), koja uključuje uporabu optimaliziranih motora, katalitičkog pretvarača ( konvertera ) umjesto prigušivača i posebnog spremnika koji sadrži redukcijsku tekučinu ( AdBlue ).

Arhiva novosti